ev ilaçları kolit
 
 
18/07/2024 - 23:06
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Arhiva vijesti - 03. mjesec 2003
Saturday, 01. March, 2003.
» U spustu nova 22 boda
Utrku spusta Svjetskog kupa u Innsbrucku Janica Kosteli zavrila je na vrlo dobrom 12. mjestu i za nova 22 osvojena boda pribliila se osvajanju velikog Kristalnog globusa. Iako se najblia pratiteljica promijenila, Michaela Dorfmeister prestigla je Karen Putzer, skijaki je svijet i nakon ovoga spusta jo sigurniji da je to jedino to je preostalo - borba za drugo mjesto.
» Janica nastavlja osvajati bodove
Sa jo jednim solidnim 12. osvojenim mjestom u poslijednjem spustu prije finala u Norvekoj, Janica Kosteli je pojaala svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Utrku je zavrila sekundu i pol iza pobjednice, Austijanke Michaele Dorfmeister, ali i nekoliko stotinki ispred Talijanke Karen Putzer. To je Janici omoguilo da optimistinije gleda na zavretak sezone i poslijednje utrke u Lillehammeru. Janica, koja je startala 29. nakon to je odbrojila drugo najbolje vrijeme na treningu u etvrtak, skijala je suzdrano kako bi to sigurnije stigla na cilj.
Sunday, 02. March, 2003.
» Janica i matematiki osigurala Kristalni globus
Nakon vikenda u Innsbrucku ono to smo odavno znali postalo je i teoretski sigurno. Janica Kosteli najbolja je svjetska skijaica, osvajaica velikog Kristalnog globusa za sezonu 2002./03! Osmim mjestom u nedjeljnom superveleslalomu Janica je i matematiki izborila prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, jer njezina najblia pratnja ne vozi dva slaloma, a u pet utrka, kad bi jedna od njih redovito uzimala po sto bodova za pobjedu, ne mogu nadoknaditi vie od 500 bodova Janiine prednosti.
» Janica je skoro na cilju
Osvojivi 8. mjesto na dananjoj super veleslalomskoj utrci neposredno prije fianla u Lillehammeru, Janica Kosteli je osigurala drugu ukupnu pobjedu Svjetskog kupa. Za pobjednicom je zaostala samo 41 stotinku. Istom odlunou kao u Bormiju ili Salt Lake Cityu, mogla se je izboriti i za prvu pobjedu u ovoj disciplini!
Monday, 03. March, 2003.
» Preko Munchena do Area
Nakon to je u Innsbrucku u dvije superveleslalomske i jednoj utrci spusta osvojila 70 bodova i matematiki potvrdila ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Janica Kosteli krenula je u vedski Are, gdje se naredni vikend voze jo dvije utrke. I to veleslalomska i slalomska, to znai da bi se prednost nae snjene kraljice pred pratnjom samo trebala - poveati!
Tuesday, 04. March, 2003.
» Janica stigla u Are
Nakon dana provedenog u Munchenu, najbolja je svjetska skijaica, Janica Kosteli, u utorak stigla u vedski Are, gdje nastavlja s natjecanjima u Svjetskom kupu. I to sasvim rastereeno, jer veliki Kristalni globus ve je na putu za Zagreb...
Wednesday, 05. March, 2003.
» Janica trenirala veleslalom
U utorak poslijepodne Janica Kosteli stigla je u vedski Are, gdje ju je doekalo ak minus 18 stupnjeva Celzijevih! Po danu se temperatura popela na samo -8... Janica je prvi put na stazu izila u srijedu ujutro, kada je odradila trening veleslaloma, koji se vozi u etvrtak naveer.
Friday, 07. March, 2003.
» Janica ugrabila i tree veleslalomsko mjesto
Uz to to je dvostruka svjetska prvakinja (slalom i kombinacija), ukupna pobjednica Svjetskoga kupa i to je obranila naslov najbolje slalomaice Svjetskoga kupa, Janica Kosteli ima jo jedan cilj. Otkrila ga je u vedskom Areu, nakon to je veleslalomsku vonju okonala na vrlo dobrom estom mjestu.
» Janica je postigla cilj
Dvije godine nakon prvog uspjeha, Janica Kosteli je ponovno ugrabila svoju drugu titulu prvakinje Svjetskog kupa u Areu, na kraju veleslalomske utrke koju je pobjedila Anja Paerson. Paerson je osvojila 4. veleslalom od sijenja, te je zauzela vodstvo u ukupnom poretku te discipline.
Saturday, 08. March, 2003.
» Janica je uzvratila udarac
Janica Kosteli imala je najbolje vrijeme u prvoj slalomskoj vonji u vedskom Areu, na posljednjem natjecanju prije finala u Lillehammeru slijedei tjedan. Janica je pobijedila drugoplasiranu Anju Paerson, pobjednicu veleslaloma prolog petka, za 55 stotinki. Njemica Monika Bergman je bila trea sa 88 stotinki zaostatka.
» Janica trea svih vremena!
I peti put ove sezone potvrdilo se tko je slalomska kraljica, vedski Are ove je godine i Janici postao omiljeno skijalite. Janica Kosteli pobijedila je u pretposljednjem slalomu sezone Svjetskoga kupa, bez obzira to nije trebala skupljati bodove jer je ve poodavno potvrdila osvajanje velikog i malog Kristalnog globusa. Ona sada skija oputeno, za svoj gut, a statistiari love novi rekord - na listi slalomskih pobjednica Janica se tek sa 21 godinom probila na tree mjesto svih vremena!
» Peta slalomska pobjeda za Janicu Kosteli
Janica Kosteli je potvrdila svoj uspjeh u slalomu Svjetskog prvenstva, pobjedivi po 5. put u slalomu Svjetskog kupa u Areu, na posljednjoj utrci prije finala u Lillehammeru. Imala je najbolje vrijeme u obje vonje, a na kraju je njenu najveu protivnicu, Anju Paerson, pobjedila za 63 stotinke. Dvije su prvakinje dijelile gotovo sve pobjede u slalomu ove sezone - Janica je pobjedila 5, a Anja 3 puta.
Monday, 10. March, 2003.
» Ivica i Janica opet zajedno
Obitelj je opet na okupu, nakon Iviine turneje po Aziji, najuspjeniji skijaki brat i sestra ponovo e zajedno u lov na bodove Svjetskoga kupa. Tajming za Ivicu nije mogao biti bolji - zavrnica je natjecanja, Ivica zaostaje za Palanderom 34 boda i obiteljska podrka bit e mu jako potrebna. Moda i presudna...
Tuesday, 11. March, 2003.
» Janica 20. oujka na artroskopski zahvat
Najbolja svjetska skijaica Janica Kosteli 20. e oujka u klinikoj bolnici alata u Zagrebu obaviti artroskopski zahvat meniska desnoga koljena kod prof. dr. Miroslava Hapla, ortopeda i slubenog lijenika hrvatske alpske skijake reprezentacije. Tako e se okonati pria o Janiinom koljenu, koja se provlaila ove sezone i ak prijetila prekidu sezone nae snjene kraljice. No, lijeniki je tim tada procijenio da na zahvat ne treba ii prije kraja sezone.
Wednesday, 12. March, 2003.
» Janica trenirala super-G i slalom
Jo je srijeda bila dan kada nismo grizli nokte i drhtali uz nae skijae, ve u etvrtak to e se promijeniti. Janica Kosteli izlazi na stazu, vozit e superveleslalom na zavrnici Svjetskoga kupa u Lillehammeru.
Thursday, 13. March, 2003.
» Janica ukupno sedma u superveleslalomu
Jedanaestom mjestu u spustu Janica je pridodala sedmo u ukupnom poretku superveleslaloma na kraju sezone Svjetskoga kupa. Posljednja utrka u toj disciplini vozila se u Lillehammeru, gdje je naa skijaica zavrila 14. i tako uspjela osvojiti novih 18 bodova, te sada njezina prednost u ukupnom poretku iznosi 570 bodova vie od drugoplasirane Putzer.
» Jo bodova za Janicu
Unato gripi, Janica Kosteli se eljela natjecati u superveleslalomskoj utrci u Kvitfjellu u etvrtak, koja je odrana pod idealnim vremenskim uvjetima i na lijepoj stazi. Janica je zavrila 14. na tom natjecanju gdje je pobjedila Karen Putzer, a pratile su je Alexandra Meissnitzer i Martina Ertl.
Friday, 14. March, 2003.
» Janica po 20. pobjedu
Janica Kosteli e u subotu u Lillehammeru voziti posljednji slalom sezone. Usput e joj biti uruen i mali slalomski Globus. Bez obzira na sigurnu ukupnu pobjedu, Janicu zanima pobjeda. Bila bi joj to jubilarna, 20. pobjeda u Svjetskom kupu. Janicu jo mui lagana viroza, no kad se popne na vrh staze u Hafjellu sve e probleme, kao i obino, zaboraviti...
Saturday, 15. March, 2003.
» Janica pala u poslijednjem slalomu sezone
Janica Kosteli je pretrpjela pad u dananjoj drugoj vonji poslijednjeg slaloma Svjetskog kupa nakon to je imala najbolje vrijeme. Amerikanka Kristina Koznick je proslavila svoju 6. pobjedu Svjetskog kupa, a zavrila je ispred Francuskinje Laure Pequegnot i Austrijanke Nicole Hosp.
» Janica izletjela zbog - momka iz pubilke!
Snjena kraljica ipak sezonu nije zavrila jubilarnom, dvadesetom pobjedom u Svjetskom kupu, niti e to uiniti s najveom razlikom u povijeti pred drugoplasiranom. Naalost, Janica Kosteli promaila je pretposljednja vrata nekoliko metara od cilja druge slalomske vonje na zavrnici Svjetskoga kupa u Lillehammeru i ostala bez dodatnih bodova. To je prvi put da Janica nije zavrila slalomsku vonju od 2001. godine i nastupa na Svjetskom prvenstvu u St. Antonu.
Sunday, 16. March, 2003.
» Kristalni globus u Janiinim rukama
Iako u posljednjoj utrci sezone nije bila prava, Janica Kosteli na kraju je slavodobitno podigla ruke. I u njima veliki Kristalni globus, onaj koga dobivaju samo najbolji skijai i skijaice. A da e to ove sezone biti Janica znalo se ve davno prije Lillehammera i zavrnice Svjetskoga kupa.
Wednesday, 19. March, 2003.
» Janica uspjeno operirana
Najbolja svjetska skijaica Janica Kosteli nakon zavrene je sezone u Svjetskom kupu u srijedu ujutro uspjeno operirana na ortopedskom odjelu KBC alata. Zahvat na desnom menisku koljena obavio je prof. dr. Miroslav Hapl, slubeni ortoped i lijenik hrvatske skijake reprezentacije.
Friday, 21. March, 2003.
» Janica izila iz bolnice
Najbolja svjetska skijaica Janica Kosteli u petak je ujutro napustila bolnicu, nakon to joj je u srijedu prof. dr. Miroslav Hapl obavio artroskopiju meniska desnog koljena.
Tuesday, 25. March, 2003.
» Janica eka Oscar
Najbolja svjetska skijaica Janica Kosteli nakon jo jedne vrlo uspjene sezone nalazi se u najuoj konkurenciji za osvajanje prestine nagrade “Laureus World Sportsman of the Year”, poznatije kao “sportski Oscar”. U tom izboru sudjeluje 400 sportskih novinara iz 75 zemalja, a sveana dodjela upriliit e se 20. svibnja u Monte Carlu.
Wednesday, 26. March, 2003.
» Janica i Ivica oporavljaju se u Selcu
Nakon naporne sezone, Janica i Ivica Kosteli odmaraju se i skupljaju snagu za poetak priprema pred iduu sezonu. Nai su vodei skijai u Selcu, a svoj e boravak iskoristiti i za posjetu rukometaima Crikvenice.
Thursday, 27. March, 2003.
» Janica eka Oscara
Iako je Goran Ivanievi vie nee dobiti, nagrada Laureus, poznatija kao sportski Oscar, za povratnika godine moda ostane u Hrvatskoj. Naime, ono to je lani bio na teniski as, ove godine moda postane Janica Kosteli.
Monday, 31. March, 2003.
» Janica se oputa u Selcu, Ivica testira opremu
U zadnje vrijeme vijesti o najboljoj svjetskoj skijaici Janici Kosteli stiu iz Selca. Sreom - dobre. Janica se, naime, tamo oporavlja od operacije meniska desnog koljena.

 « Arhiva vijesti
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr