ev ilaçları kolit
 
 
18/07/2024 - 23:22
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Arhiva vijesti - 02. mjesec 2003
Saturday, 01. February, 2003.
» Skijaki svijet preselio u St. Moritz
Od 2. do 16. veljae skijaki se svijet seli u vicarski St. Moritz, gdje se odrava Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju. Hrvatsku e tamo predstavljati etvero skijaa, nai sudionici Svjetskoga kupa, Janica i Ivica Kosteli, Nika Fleiss i Ana Jelui, sa svojim strunim stoerima.
Monday, 03. February, 2003.
» Dorfmeister prvo zlato, Janica 19.
Skijaice su Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu otvorile utrkom superveleslaloma, u kojoj se zlatom okitila Austrijanka Michaela Dorfmeister, dok je Janica Kosteli osvojila 19. mjesto.
» Janica 19.
Janica je bila jedna od brojnih favoritkinja koje su imale problema sa dostizanjem svojih potencijala na enskoj super veleslalomskoj utrci u St Moritzu. Dok je Michaela Dorfmeister, koja ove sezone ni jednom nije stigla na postolje, osvojila zlatnu medalju, Francuskinja Carole Montillet, Austrijanka Renate Goetschl ili Talijanka Karen Putzer nisu se uspjele niti pribliiti postolju u prvoj enskoj utrci Svjetskog prvenstva. Glavni krivac za to bio je vjetar, a staza Engiadina je poznata kao jedna od teih.
Wednesday, 05. February, 2003.
» Janiini veliki zaostaci na treninzima spusta
Nakon odvoenog superveleslaloma i 19. mjesta, idui izazov Janice Kosteli je kombinacija. Vodea svjetska skijaica na stazu e u ponedjeljak, a vrijeme do tada provodi trenirajui spust. U utorak je Janica trening zavrila 33., sa 3.80 sekundi zaostatka za najbrom, panjolkom Ruiz-Castillo. Snijeg je bio gust, a nau je divu dodatno usporila i bol u koljenu.
Thursday, 06. February, 2003.
» Janica i dalje vozi polako
Janica Kosteli je ponovno odvozila mirnu utrku tijekom druge vonje enskog spustakog treninga. Imala je 35. najbolje vrijeme i bila je preko 3 sekunde iza pobjednice, vicarke Monike Dumermuth. Trostruka se olimpijska pobjednica nije previe trudila dostii svoje potencijale na putu prema cilju. Vremenski uvijeti i spora staza nisu inspirirali vodeu svjetsku slalomaicu koja je upravo na ovoj stazi imala teku nesreu u prosincu 1999. godine.
» Janica trenirala veleslalom
Nakon dva dana treninga spusta, Janica Kosteli je u etvrtak u St. Moritzu, na popritu Svjetskog prvenstva, trenirala veleslalom. Otila je u 15 kilometara udaljen Zuoz i nekoliko se puta spustila veleslalomskom stazom.
Friday, 07. February, 2003.
» Janica sedma na treningu spusta
Janica Kosteli izvrsno je odvozila posljednji, trei trening spusta na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu. Naa je skijaica ostvarila sedmo najbre vrijeme, 1:36.74 minuta, to je bilo samo 47 stotinki sporije od najbre, Nijemice Hilde Gerg.
Saturday, 08. February, 2003.
» Napokon i slobodan dan
Janica Kosteli nakon tjedan dana boravka u St. Moritzu, na popritu Svjetskog prvenstva, napokon je imala slobodan dan. Dan poslije vrlo dobrog treninga spusta, na kome je bila sedma, Janica je odmor iskoristila za uivanje u bob natjecanju na oblinjoj stazi, te na mukom natjecanju spusta.
» Janica Kosteli se ponovno smije
Janica Kosteli imala je lijepi osmijeh dok je naputala cilj na poslijednjem treningu spusta u petak. Trostruka je olimpijska pobjednica utrku zavrila sedma, a bila je samo pola sekunde sporija od pobjednice Hilde Gerg. Njemica Martina Ertl, pobjednica u kombinacijama 2001. godine, nije se natjecala u ovoj utrci, ve je trenirala veleslalom.
Sunday, 09. February, 2003.
» Janica sutra juria na prvu medalju
Devetnaesto mjesto u superveleslalomu je prolost, debi na ovogodinjem Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu Janica Kosteli ve je zaboravila. Vrijeme je za pravi lov na medalje.
Monday, 10. February, 2003.
» Janica se bori za jo jednu medalju u kombinaciji
Janica Kosteli je i dalje velika favoritkinja za titulu prvaka u kombinaciji nakon odvoenog spusta u kojem je bila 12., sa 67 stotinki zaostatka za vodeom Janette Hargin iz vedske. Drugoplasirana je bila veanka Jessica Lindell-Vikarby, a trea je bila Austrijanka Nicole Hosp. Niti jedna od dviju Skandinavki nije do sad ostvarila dobre rezultate u slalomu na Svjetskom kupu.
» Janica se popela na kombinacijskoj ljestvici
Unato bolovima u desnom koljenu, Janica Kosteli je postigla dobru prvu vonju koja joj je omoguila da se popne na ukupnom poretku u kombinaciji prije poslijednje utrke.
» Janica Kosteli je uspjela
Dvije godine nakon to je bila prvakinja Svjetskog kupa, te 12 mjeseci nakon uspjeha na Olimpijadi u Salt Lake Cityu, Janica Kosteli je postigla jo jedan uspjeh u svojoj karijeri i osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Unato jakim bolovima u koljenu, Janica se snano borila da pobjedi Austrijanku Nicole Hosp za 6 stotinki, te treeplasiranu Marlies Oester za 2.20 sekundi. Druga Austrijanka, Marlies Schild, je bila 4., i samo su je 2 stotinke dijelile od bronane medalje, dok je Martina Ertl zavrila na dalekom estom mjestu.
» Janica Kosteli osvojila i prvo svjetsko zlato!
Kristalni globusi ve se kod Janice osjeaju kao kod kue, stan Kostelia postao je pretijesan i za olimpijske medalje, a od ponedjeljka, 10. veljae 2003. riznica je potpuna. Janica Kosteli postala je i svjetska prvakinja!
Tuesday, 11. February, 2003.
» Janica trenirala unato bolovima
Unato velikim bolovima u koljenu, koji su ostali i nakon kombinacijske pobjede na Svjetskom prvenstvu, Janica Kosteli u utorak ujutro trenirala je veleslalom! I napravila etiri runde.
Wednesday, 12. February, 2003.
» Janica vozi veleslalom
Kako je bilo reeno dan ranije, Janica Kosteli u srijedu je oko podneva razrijeila dvojbu hoe li voziti veleslalom u etvrtak ili nee. Unato velikim bolovima u koljenu, Janica je odradila veleslalomski trening i nakon njega priopila odluku da e i u etvrtak na stazu, a krenuti e sa startnim brojem 6.
Thursday, 13. February, 2003.
» Janica ponovno ozlijeena
Janica Kosteli je ponovno pokazala iznimnu hrabrost tijekom veleslalomske utrke u kojoj je zavrila 13., tri sekunde iza veanke Anje Paerson, kojoj je ovo drugo zlato od 2001. godine.
» Janici 13. veleslalomsko mjesto
I uz velike bolove u koljenu, koje trpi proteklih dana, Janica Kosteli izila je na stazu u St. Moritzu i vozila veleslalom Svjetskog prvenstva. Vodea je svjetska skijaica zavrila na 13. mjestu, sa 3.07 sekundi zaosatatka za pobjednicom, veankom Anjom Paerson.
Janica je nakon prve vonje imala 11. vrijeme.
Friday, 14. February, 2003.
» Janica trenirala i spremna juria na drugu medalju
Janica Kosteli e sutra, u subotu, sa startnim brojem 7, juriat po svoju drugu svjetsku medalju. Iako nije u idealnom tjelesnom stanju, Janica je u slalomu uvijek glavni favorit.
» Janica Kosteli i Anja Paerson ciljaju na zlato u slalomu
Subotnji slalom bi trebao biti jedan od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Dvije najvee enske skijake zvijezde natjecati e se za jedan veliki zgoditak. Sa jedne je strane, olimpijska prvakinja i dvostruka dobitnica na Svjetskom kupu Janica Kosteli, a s druge, uvijek spremna, Anja Paerson.
Saturday, 15. February, 2003.
» Janica se pribliila drugom zlatu
Unato jakoj boli u desnoj ruci koju je ozlijedila tijekom poslijednjeg veleslaloma, Janica Kosteli je imala najbolje vrijeme u prvoj slalomskoj vonji odranoj pod lijepim vremenom danas ujutro. Nova prvakinja u kombinaciji, pobijedila je Austrijanku Marlies Shild za 40 stotinki, a dobitnicu srebrne medalje u kombinaciji, Nicole Hosp, za 45 stotinki.
» Janici drugo zlato!
Janica Kosteli osvojila je drugu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu, drugi puta snjena je kraljica bila na najvioj stubi pobjednikog postolja! Znali smo da je slalom njezin, sumnju je tek unosio zdravstveni karton, na kome je debelim slovima bilo podvueno koljeno i rame. No, to je to za Janicu...
Tuesday, 18. February, 2003.
» Janica e skijati do kraja sezone
Janica Kosteli u utorak je obavila magnetnu rezonanciju koljena, koje ju je muilo za vrijeme Svjetskoga prvenstva u St. Moritzu. Nakon pregleda obavljenog u poliklnici Neuron na alati utvreno je da su sumnje u ozljedu meniskusa bile tone, ali nalazi su dobri i Janica nee na operaciju prije kraja sezone. to znai da e dvostruka svjetska prvakinja nastaviti skijati do kraja sezone!
Sunday, 23. February, 2003.
» Kostelii u Innerkremsu
Trostruki skijaki svjetski prvaci Janica i Ivica Kosteli u petak su doputovali u Innerkrems, svoju stalnu pripremnu bazu, gdje e trenirati do nastavka natjecanja u Svjetskom kupu. Odmah nakon dolaska spustili su se veleslalomskom, pa superveleslalomskom stazom, a raspored trening-odmor-trening trajat e do nedjelje. Barem za Ivicu, koji se tada vraa u Zagreb i kree na dalek put u Junu Koreju, u ijem gradu Yongpyongu se nastavljaju utrke Svjetskog kupa, nakon kojih slijede one u Japanu, u Shiga Kogenu.
Wednesday, 26. February, 2003.
» Janica trenirala spust
Janica Kosteli nalazi se u Innsbrucku gdje e voziti tri urke brzih disciplina u Svjetskom kupu. U srijedu je najbolja svjetska skijaica vozila slubeni trening spusta. U gornjem dijelu staze Janica je vozila vrlo dobro, imala je mali zaostatak, dok je donji prola dosta opreznije.
Thursday, 27. February, 2003.
» Janica na treningu spusta - druga!
Dan uoi svoje prve utrke u Svjetskom kupu nakon odlino odraenog Svjetskog prvenstva, Janica Kosteli u Innsbrucku je vozila drugi slubeni trening spusta. I nakon 35. mjesta u srijedu, Janica je u etvrtak bila - druga! Vodea je svjetska skijaica zaostala samo za Nijemicom Haeusl, i to za 12 stotinki sekunde.
Friday, 28. February, 2003.
» Janica 15. mjestom zadrala istu ukupnu prednost
Prvog dana nastavka Svjetskog kupa skijaica u Innsbrucku, Janica Kosteli je u superveleslalomskoj utrci zauzela petnaesto mjesto, zaostavi sekundi i 11 stotinki za pobjednicom Goetschl. Najbolja svjetska skijaica spustila se Patscherkofel stazom za 1:27.29 minuta, sjajno odvozivi gornji dio, da bi u donjem u jednom od zadnjih zavoja Janica izgubila ravnoteu i bitno usporila.
» Janica ponovno u Svjetskom kupu
Janica Kosteli je zavrila 15. u super veleslalomskoj utrci u Innsbrucku u kojoj je pobjedila njena dobra prijateljica Renate Goetschl, dok je Francuskinja Carole Montillet bila druga.

 « Arhiva vijesti
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr