ev ilaçları kolit
 
 
18/07/2024 - 22:41
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Arhiva vijesti - 12. mjesec 2002
Sunday, 01. December, 2002.
» Janica etvrti put uzastopce
etiri od etiri! U sve etiri dosadanje utrke sjevernoamerike turneje Svjetskoga kupa, Janica Kosteli uspinjala se na pobjedniko postolje, uvijek je bila meu najboljima, te je na raun toga njezina prednost u Svjetskom kupu porasla na 142 boda!
Monday, 02. December, 2002.
» Jo jedno pobjedniko postolje za Janicu!
Hrvatska senzacija Janica Kosteli je postigla jo jedan veliki rezultat na dananjem slalomu u Aspenu gdje je osvojila svoje etvrto postolje u dva tjedna.
Trostruka olimpijska pobjednica, pobjednica ovdje pred dvije godine, je zavrila druga u dananjem slalomu, 41 stotinku iza veanke Anje Paerson, dok je austrijanka Marlies Schild dola do neoekivanog treeg mjesta zahvaljujui impresivnoj drugoj vonji.
Tuesday, 03. December, 2002.
» Janica trenirala u Kanadi
Tri dana uoi nastavka Svjetskoga kupa i spusta u Lake Louiseu, Janica Kosteli oprobala je stazu na kanadskom tlu. Janica je u utorak naveer po srednjoeuropskom vremenu trenirala spust, disciplinu koju e voziti u petak i u subotu, i zavrila na 29. mjestu.
Wednesday, 04. December, 2002.
» Janica druga i u spustu!
Nakon dva druga mjesta, u superveleslalomu i slalomu, Janica Kosteli druga je bila i u spustu! Dodue, zasad samo na treningu, u kanadskom Lake Louiseu, gdje e u petak i subotu voziti spustake utrke Svjetskoga kupa. Ali to je navijestilo velike mogunosti nae skijaice i u toj, brzoj disciplini.
Friday, 06. December, 2002.
» Na treningu esta, kree 25.
Janica Kosteli odradila je u etvrtak naveer po srednjoeuropskom vremenu posljednji trening u kanadskom Lake Louiseu, gdje e u petak i u subotu voziti spustake utrke Svjetskoga kupa. Nakon 29. mjesta na treningu u utorak, pa drugog mjesta u srijedu, na treem treningu Janica je bila esta, sa 77 stotinki sekunde zaostatka za najbrom, Francuskinjom Montillet. A to znai da e naa Snjena kraljica sutra nositi startni broj 25.
Saturday, 07. December, 2002.
» Nakon rodea - 18.
Janica Kosteli u prvom je ovosezonskom spustu Svjetskoga kupa, u kanadskom Lake Louiseu, osvojila 18. mjesto, sa sekundom i 98 stotinki zaostatka za pobjednicom Hilde Gerg. S obzirom na to da se radi o brzoj disciplini, gdje naa skijaica ne slovi kao favorit, to je dobar Janiin rezultat. A s novih 13 bodova prednost u ukupnom poretku svjetskoga kupa je 143 boda ispred Hilde Gerg.
Sunday, 08. December, 2002.
» Janica 39 stotinke od postolja i u spustu
U svojoj pretposljednjoj utrci na amerikom kontinentu, Janica Kosteli potvrdila je veliku formu. Gotovo bez ijednog treninga u toj disciplini, Janica je osvojila deveto mjesto u spustu u kanadskom Lake Louiseu! A samo ju je 39 stotinki sekunde dijelilo od pobjednikog postolja!
Monday, 09. December, 2002.
» Za kraj - sedmo mjesto
U posljednjoj utrci amerike turneje Svjetskoga kupa, Janica Kosteli osvojila je sedmo mjesto u superveleslalomu u kanadskom Lake Louiseu. I na taj nain jo jednim velikim uspjehom prikupila nove bodove. U Europu Janica nosi zalihu od 128 bodova prednosti pred drugoplasiranom u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, Francuskinjom Montillet.
Wednesday, 11. December, 2002.
» Janica kree deveta
Janica Kosteli u etvrtak e u Val d'Isereu u veleslalomskoj utrci Svjetskoga kupa krenuti kao deveta skijaica. Bit e to prva utrka Svjetskoga kupa nakon amerike turneje, sa koje se Janica vratila s velikom bodovnom zalihom u ukupnom poretku.
Thursday, 12. December, 2002.
» Janica peta u Val d'Isereu
Na treem veleslalomu sezone, u francuskom Val d'Isereu, Janica Kosteli osvojila je vrlo dobro peto mjesto, sa 93 stotinke sekunde zaostatka za pobjednicom Karen Putzer. S tim je novim bodovima Janica ostala vodea skijaica Svjetskoga kupa, ali je drugoplasirana Talijanka smanjila njezinu prednost na 160 bodova.
» Zadovoljavajue 5. mjesto za Janicu Kosteli
Janica Kosteli je stigla do jakog 5. mjesta danas, u prvoj utrci u Val d'Isereu, veleslalomu koji je pobijedila talijanka Karen Putzer ispred Sonje Nef. Bila je peta vec u prvoj vonji i nianila je na jo jedno mjesto na podiju, no austrijanke Michaela Dorfmeister i Alexandra Meissnitzer, koje su ovdje ve i prije pobjeivale, su ju prele zahvaljujui svojoj vrlo agresivnoj drugoj vonji.
Friday, 13. December, 2002.
» Janica 14. u superveleslalomu
Na treem superveleslalomu sezone, u francuskom Val d'Isereu, Janica Kosteli osvojila je 14. mjesto. Janica je za pobjednicom, Francuskinjom Montillet, zaostala sekundu i 32 stotinke. Time je Montillet stigla na drugo mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa i za Janicom zaostaje 84 boda. Staza je u Val d'Isereu bila je vrlo opasna, od prvih deset skijaica
koje su izile na nju, samo ih je pet stiglo do cilja. A najgore je prola Talijanka Patricia Bassis, zbog ijeg je tekoga pada utrka bila prekinuta na pola sata. Nakon toga sve su skijaice vozile mnogo opreznije, a veliku jje prednost stekla Montillet. Nedostinu za sve skijaice, pa tako i nau Janicu.
Saturday, 14. December, 2002.
» Jo jedan miran dan za Janicu Kosteli u Sestriereu
Janica Kostelic se lako kvalificirala za drugi krug novog “KO” slaloma, predstavljenog po prvi puta ove sezone svjetskog kupa. Hrvatska superzvijezda, trostruka pobjednice ovdje od 1999 do 2000, je postigla etvrto najbolje vrijeme u prvoj vonji, dok je pobjeda otila Sonji Nef ispred prologodinje pobjednice Anje Paerson iz vedske
Sunday, 15. December, 2002.
» Janica prola kvalifikacije i ide na Martinu Ertl
U subotu je u talijanskom Sestrieresu voen kvalifikacijski slalom u nokaut-sustavu, na kome je Janica Kosteli izborila plasman u drugu utrku. Janica je zavrila etvrta, sa 26 stotinki sekunde zaostatka za Sonjom Nef.
» Janica etvrta u nokaut-slalomu
Janica Kosteli ostala je vodea skijaica Svjetskoga kupa, iako se u Sestrieresu nije popela na postolje u svojoj disciplini - slalomu. Jer, bio je to nokaut-slalom, natjecanje iji su smisao rijetki priznali. I za koji je prava srea da je - samo jedan u sezoni...
» Janica zavrila 4. u Sestriereu
Janica Kosteli je zavrila 4. u prvom nokaut slalomu svjetskog kupa, odranom danas u talijanskom Sestriereu, gdje je pobjedila tri puta u ovoj zahtijevnoj disciplini. Nakon tri glatke kvalifikacijske utrke, hrvatska superzvijezda nije uspijela zaustaviti Anju Paerson da pobijedi po drugi puta uzastopce u talijanskom slalomu. Paerson je zavrila dvije stotinke ispred finkinje Tanje Poutianinen, dok je veliki austrijski talent, Nicole Hosp, bila trea.
Friday, 20. December, 2002.
» Janica druga na treningu spusta!
Janica Kosteli ostvarila je gotovo senzacionalan rezultat, na treningu spusta uoi subotnje utrke u Lenzerheideu osvojila je drugo mjesto! I to samo dan nakon to je na prvom treningu spusta bila 32!
Saturday, 21. December, 2002.
» Janica sportaica Europe!
Jo jedno u nizu priznanja Janica Kosteli dobila je dan uoi spustakoga nastupa u Lenzerheideu. Naime, u izboru Udruge europskih sportskih novinara, najbolja je svjetska skijaica proglaena europskom sportaicom godine!
» Janiin najbolji spust karijere!
Samo je nekoliko puta ove sezone uope trenirala spust, ali je jo jednom dokazala da je - udo! Janica Kosteli osvojila je esto mjesto u spustu u Lenzerheideu, to joj je najbolji spustaki rezultat karijere! I ne samo to, nego je opet poveala prednost u ukupnom poretku Svjetskoga kupa. A taj se subotnji spust boduje i za kombinaciju, disciplinu u kojoj Janica caruje...
»  Janica 6. u spustu!
Usprkos nepovoljnim vremenskim uvijetima i looj vidljivosti, Janica je zavrila spustaku utrku u Lenzerheideu sa izvrsnim estim mjestom. Izgubila je bitku za prvim mjestom za samo petnaestinu sekunde, ali je pobjedila veliku favoritkinju, Francuskinju Carole Montillet, za vie od sedam desetinki.
Sunday, 22. December, 2002.
» Janiina 16. pobjeda u karijeri!
Janica Kosteli ostvarila je svoju 16. pobjedu karijere, u Lenzerheideu. Dvaput se protivnicama smjeila sa prvog mjesta, u slalomu i u kombinaciji. Tako je najbolja svjetska skijaica u dva dana osvojila 240 bodova, te drugoplasiranoj, Michaeli Dorfmeister, bjei sa 337 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa! Ne osvoji li Janica nakon toga Kristalni globus, bit e to prvoklasna senzacija... Strah je vladao u naemu taboru uoi poetka slaloma: vrijeme je bilo loe, staza ravna, a Janiin startni broj sedam.
» Dvostruka pobjeda Janice Kosteli!
Janica Kosteli proslavila je danas jo jednu veliku pobjedu u etvrtom slalomu ove sezone. Pobjedila je sa vodstvom od 1.47 sekundi nad svojom velikom protivnicom, Finkinjom Tanjom Poutianen. Claudia Riegel, koja je ostvarila veliki povratak u drugoj utrci, bila je trea sa 1.47 sekundi zaostatka. veanka Anja Paerson, nedavna pobjednica u Aspenu i Sestrieresu, ispala je iz druge utrke, to je omoguilo Janici da preuzme vodstvo u ukupnom poretku slaloma.
Monday, 23. December, 2002.
» Janica uvjerljivo sportaica godine
Teko je prisjetiti se kada je netko pobijedio u izboru Sportskih novosti za sportaa godine s tako uvjerljivom prednou kao ove godine Janica Kosteli. Uz etiri olimpijske medalje i veliki Kristalni globus, dvojbi nije bilo, Janica je osvojila 412 bodova meu 420 hrvatskih sportskih novinara koji su sudjelovali u izboru. Uz nju, po dva glasa dobili su stolnotenisaica Tamara Boro, atletiarke Ivana Brkljai i Blanka Vlai te karatistica Ivana Derdi.
Friday, 27. December, 2002.
» Janica trea u izboru europskih novinara!
Janica Kosteli osvojila je tree mjesto u izboru najboljih europskih sportaa 2002. godine. Najbolja svjetska skijaica, u tom je izboru dobila 148 glasova europskih novinskih agencija.
Saturday, 28. December, 2002.
» Janica druga u veleslalomu u Semmeringu!
Janica Kosteli nema namjeru uskoro sii sa pobjednikog postolja! U Semmeringu je odvozila svoj najbolji veleslalom u Svjetskom kupu, zauzela drugo mjesto, te se popela na postolje i istaknula ozbiljnu kandidaturu za mali veleslalomski Kristalni globus. Veleslalom je bolje vozila samo u Salt Lake Cityu, gdje je osvojila olimpijsko zlato. ”Ovdje mi staza odgovara.” - rekla je Janica, nakon to je za pobjednicom Karen Putzer zaostala 37 stotinki.
» Jo jedna pobjeda za Janicu Kosteli
Janica je danas jo jednom proslavila veliki rezultat koji je postigla u Semmeringu, stigavi druga u posljednjem veleslalomu u godini 2002. Na cilj je dola samo 37 stotinki sekunde iza Talijanke Karen Putzer, kojoj je ovo trea utrka ove godine. Putzer je ve pobjedila na Super-G slalomu u Lake Louiseu, te na veleslalomu u Val d' Isereu.
» Janica zadovoljna svojom formom!
Janica Kosteli je vie nego zadovoljna svojom formom. Trostruka je olimpijska prvakinja priznala da je postigla vie od oekivanog u posljednjem veleslalomu u 2002. godini. «Nakon prvog kruga sam pomislila kako e mi biti teko ui meu prve tri, jer je ispred mene bilo mnogo ve afirmiranih skijaica. Ali, oito sam i ja skijala dobro u tom drugom krugu.» rekla je Janica nakon utrke.
» Janica kree druga.
Ubrzo nakon sjajnog veleslalomskog rezultata, Janica Kosteli saznala je koja e krenuti na nedjeljnom nonom slalomu u Semmeringu. drijebano je da Janica kree druga, nakon Anje Paerson. Trea e krenuti Francuskinja Christel Pascal, a iza nje slijede Laurie Pequegnot, Sonja Nef, Kristina Koznick...
Sunday, 29. December, 2002.
» Tisuu Hrvata proslavilo novu pobjedu
Trei put ove sezone u slalomu, etvrti put ukupno i 17. put sveukupno u karijeri, Janica Kosteli pobijedila je u utrci Svjetskoga kupa. Semmering se potvrdio kao njezin zlatni rudnik, jer nakon odlinog drugog mjesta u veleslalomu, slalomskom pobjedom je najbolja svjetska skijaica svoju prednost u Svjetskom kupu poveala na 436 bodova! Nema dvojbe - nedostino. Janica je u Semmeringu slavila uvjerljivo, drugoplasiranu Francuskinju Pascal ostavila je za ak sekundu i 11 stotinki!
» Jo jedna pobjeda za Janicu!
Hrvatska superzvijezda, Janica Kosteli, jo je jednom nadmaila svoje protivnice u petom slalomu Svjetskog kupa ove sezone. Utrka je odvoena u nedjelju naveer, pod svijetlima reflektora u Austrijskom gradu Semmeringu gdje je pobijedila Francuskinju Christel Pascal za 1.11 sekundi i Talijanku Nicole Gius za 1.78 sekundi.
Monday, 30. December, 2002.
» Janica druga u izboru L'Equipea
Kraj je godine i izbori za najbolje sportae preplavili su svjetske medije. Ni u jednom od njih se ne preskae Janica Kosteli. Naravno, njezine etiri olimpijske medalje i titulu najboljeg sportaa na OI u Salt Lake Cityu svatko drugaije vrednuje, ali Snjena je kraljica uvijek u vrhu.

 « Arhiva vijesti
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr