christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
23/02/2019 - 00:35
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 19.12.2007.
"Vip Snow Queen Trophy 2008" konferencija za medije
U zagrebakom "Westin" hotelu konferenciju za medije danas su odrali elni ljudi organizacije enskog, i po prvi puta mukog, slaloma FIS Svjetskog kupa na zagrebakom Sljemenu.

Na dananjoj konferenciji za medije u Zagrebu, Hrvatski skijaki savez i Organizacijski odbor utrka "Snjene kraljice" izvijestili su javnost o pripremama za ensku i muku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog skijakog kupa "Vip Snow Queen Trophy 2008", a koje e se odrati 15. i 17. veljae 2008. na zagrebakom Sljemenu.

Po prvi put u povijesti, u veljai 2008. godine, na Sljemenu e, kao to je ve poznato, nastupiti i najbolje skijaice i najbolji skijai Svjetskog kupa!

Hrvatski skijaki savez na tim utrkama iznova oekuje odline nastupe svojih "snjenih princeza" Ane Jelui, Nike Fleiss, Matee Ferk, Sofije Novoseli, ba kao i Ivice Kostelia, Dalibora amala, vrlo vjerojatno i Danka Marinellija.

Na cijelu organizaciju "Snow Queen Trophy-a 2008" utroeno e biti otprilike 28 milijuna kuna, od ega etvrtinu izdataka pokriva Grad Zagreb.

Apsolutna atrakcija i posebnost "Snow Queen Trophy-a 2008" svakako e biti "Hypo Zagreb Ski Legends" - humanitarna utrka legendi skijakog sporta, jji e prihod biti namijenjen Specijalnoj bolnici za kronine bolesti djeje dobi u Gornjoj Bistri.

Utrku legendi u izravnom TV prijenosu mogue e biti vidjeti i na HTV-u. A na samu utrku oekuje se dolazak legendi poput Alberta Tombe, Marca Girardellija, Janice Kosteli, Ingemara Stenmarka, Stefana Eberhartera, Bojana Kriaja, Franza Klammera i drugih. Vozit e se paralelni veleslalom, i to u nedjelju, 17. veljae 2008., s poetkom od 17 h.

10 svjetskih TV kua najavljeno je za izravni TV prijenos utrka, to iznova donosi neupitnu snanu turistiku promociju Gradu Zagrebu te, naravno, zagrebakom Sljemenu.

HTV e, prema najavama, utrke odraditi iznova na visokom nivou TV standarda, uz postavljene 23 kamere uz stazu, ba kao i primjenu najsuvremenije tehnologije potrebne za visoku kvalitetu ovakvih TV prijenosa. Za utrke na Sljemenu oekuje se i 400-tinjak akreditiranih novinara, od ega 150 stranih.

Generalno sponzorstvo utrka od 2008. godine preuzima VIP, ujedno i generalni sponzor hrvatske skijake reprezentacije.

Slalom skijaica planiran je za petak 15. veljae 2008., s terminima starta prve i druge vonje od 15 i 18 h. Nedjelja 17. veljae donosi potom dnevni slalom skijaa, s poetkom prve vonje u 10.15 te druge vonje od 13.15 h.

Najodgovornija osoba zaduena za upravljanje skijalitem na Sljemenu, Dragutin iljak, na konferenciji za medije izvijestio je kako su svi potrebni sadraji na Sljemenu spremni za utrke. Ondje je trenutno u prosjeku i ve oko 80 cm snijega na stazi, potroena je ve 41 000 kubika vode za izradu snijega, a snjeni topovi do sada su radili 17 dana u zbroju. Sve staze u ovome su trenutku spremne za skijanje, a zasnjeivanje je u tijeku jo samo na Zelenom spustu.

Na Trgu bana Jelaia tradicionalno e se ve uz utrke, nakon drijeba startnih brojeva, odrati meunarodni koncert. Toni izvoai jo se uvijek ne znaju, no imena bi, takoer ve prema tradiciji, iznova trebala biti meunarodno zvuna. Na Trgu e se, kao novost, ovoga puta odrati i "Red Bull Snowmobile Show", demo prikazni show na motornim sanjkama.

U paket ulaznica za utrke Svjetskog kupa na Sljemenu, kako se saznalo, iznova e biti ukljuena i hrana i pie, to e posjetiteljima olakati boravak na Sljemenu.

I naposlijetku - nagradni fond utrka bit e jednak i za skijaice i za skijae, pri emu e se, dakle, prema rijeima direktora Vedrana Pavleka, inzistirati na potpunoj ravnopravnosti meu spolovima.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr