christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
19/01/2019 - 06:19
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
San Sicario (ITA), 20.02.2006.
esta Olimpijska medalja za Janicu!
Janica Kosteli jo jednom je zaprepastila cijeli skijaki svijet u Sansicariu neoekivano osvojivi srebrnu medalju u utrci superveleslaloma koju je osvojila Michaela Dorfmeister. Janica, kojoj je ovo esta olimpijska medalja, zaostala je samo 27 stotinki za austrijskom spustaicom. Ovo joj je druga medalja u Super-Gju - u Salt Lake Cityju je takoer osvojila srebro.

Ovim uspjehom Janica je postala skijaica s najvie olimpijskih medalja u povijesti alpskog skijanja - Njemica Katja Seizinger i Talijanka Deborah Compagnoni dijele drugo mjesto sa 5 osvojenih odlija. Janica je osvojila medalju u svakoj od zadnjih 6 olimpijskih disciplina u kojoj je nastupila, a ima i priliku stii Kjetila Andre Aamodta koji ima sveukupno 8 kolajni! No, kao to esto istie, Janicu ne motiviraju rekordi ve istinska ljubav i zadovoljstvo u skijanju.

Skijaica iz Zagreba bila je presretna: "Odlino sam vozila s obzirom da moji rezultati u ovoj disciplini u Svjetskom kupu i nisu bili konzistentni. Teko mi je predvidjeti kako u voziti, zbog toga i jesam tako ugodno iznenaena" rekla je nakon utrke. "Jo uvijek se ne osjeam dobro, no svakako sam bolje nego prije par dana" dodala je.

"Jako sam sretna zbog osvajanja ove medalje. Sumnjam da bih nastupila na utrci da je odrana juer. Zbog toga mi ova medalja znai koliko i zlatna."

"Jutros sam se vozila u iari broj 2 do startne uzvisine i razmiljala o tome kako bi bilo dobro zavriti na drugom mjestu. Vremenski uvjeti su danas bili dobri pa sam mogla uivati u skijanju. Vonja je bila vrlo zabavna, no tek u ciljnoj ravnini sam osjetila koliko sam zapravo umorna. Trebalo mi je 10 minuta da doem do daha."

"Ovu medalju posveujem svim ljudima dobre volje" rekla je takoer Janica. "Sada slijede natjecanja u disciplinama koje su moja specijalnost, zbog toga se odmah vraam treningu. Nema vremena za proslave."

Janica ostaje koncentrirana

U stvari, Janica ve razmilja o nastavku sezone - utrkama Svjetskog kupa koje slijede nakon Igara. "Ne elim veliko slavlje u Zagrebu kakvo sam imala 2002. elim ostati koncentrirana na zavrnicu Svjetskog kupa" objasnila je. "Ostalo je jo nekoliko vanih utrka - vremena za slavlje e biti napretek nakon zavretka sezone."

Posljednja brzinska utrka na Olimpijadi odrana je po savrenim vremenskim uvjetima. Sunce i visoke temeprature usporile su stazu, a Janiin serviser je ponovo fantastino odradio svoj posao. Zahvaljujui njemu i dobro pripremljenoj opremi Janica je skliznula niz padinu na kojoj su druge natjecateljice imale velikih problema.

Zanimljiva je i injenica da je Janica obavijestila pobjednicu Michaelu Dorfmeister o njenom velikom uspjehu. Naime, ukupna pobjednica Svjetskog kupa 2002 godine nije vidjela semafor iz ciljne ravnine pa nije odmah shvatila da je jo jednom uspjela biti najbra.

Janica je tek u nedjelju osjetila da je spremna natjecati se nakon to je provela dan odmarajui se dok su ostale skijaice bile u Sansicariu i ekale utrku, koja je naposlijetku odgoena.

Ovaj rezultat svakako nije iznenaenje za ljude koji znaju kako motivirana, ali i oputena Janica zna biti u kljunim trenucima.

Osim pobjede u Bad Kleinkirchheimu, Janica se samo jednom prije plasirala na postolje u superveleslalomskoj utrci, i to u prosincu 2002 u Aspenu, kada je zavrila na drugom mjestu iza Hilde Gerg. Bila je i 4. u Cortini d'Ampezzo, zadnjem Super-Gju prije Olimpijskih igara te 15. u St Moritzu!

Janica ponovno izlazi na stazu u srijedu, kada e se boriti za odlije u slalomu na vrlo zahtjevnoj stazi u Sestriereu, na kojoj se samo natjecatelji sa izvanrednom fizikom spremom imaju emu nadati. Ta staza nije koritena od Svjetskog prvenstva 1997. Start se nalazi na 2300 metara nadmorske visine, to je vrlo zahtjevno za bilo kojg sportaa.

M.L.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr