christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
19/01/2019 - 06:18
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Ofterschwang (GER), 05.02.2006.
Jo jedna pobjeda za povijest Janice Kosteli
Janica Kosteli svladala je gripu i umor i ostvarila jo jednu povijesnu pobjedu! U Ofterschwangu u pokrajini Bavariji osvojila je svoj prvi slalom ove sezone zahvaljujui impresivnoj drugoj vonji.

Skijaica iz Zagreba bila je trea nakon prve vonje u kojoj je dominirala Anja Paerson. No u drugoj vonji ostvarila je jo jedan tipian povratak te odvozila 1.33 sekunde bre od Austrijanke Kathin Zettel, a 1.45 sekundi bre od treeplasirane Marlies Schild.

Paerson, koja je nakon prolaznog vremena u drugoj vonji jo uvijek vodila za 5 stotinki, promaila je vrata i odustala.

I ostale nae skijaice danas su osvojile bodove. Nika Fleiss je zavrila 15., a Ana Jelui 21. Ovo je bila zadnja utrka Svjetskog kupa prije poetka Olimpiojskih igara u Torinu, koje bi mogle biti jo jedna vana stavka u Janiinoj fantastinoj karijeri.

Trostruka olimpijska pobjednica postala je tek druga skijaica u povijesti Svjetskog kupa kojoj je uspjelo osvojiti svih 5 disciplina, ukljuujui i super kombinaciju, u istoj sezoni. Austrijanka Petra Kronberger je 1991. prva ostvarila ovaj skijaki "Grand Slam".

Prolog prosinca Janica je prvi puta osvojila veleslalom Svjetskog kupa u Spindleruv Mlynu u ekoj Republici, uslijedili su spust i super-g u Bad Kleinkirchheimu u Austriji u sijenju. Kasnije je pobijedila i u super kombinaciji u St Moritzu (SUI) i konano danas osvojila i slalom usprkos gripi koja ju je muila nekoliko dana.

U subotu je zavrila na 41. mjestu nakon prve vonje veleslaloma te se odmah zaputila u hotel kako bi se odmorila i povratila malo energije. Njen struni tim nije bio siguran da li e uope biti spremna nastupiti u dananjoj utrci.

No Janica je uspjela obnoviti malo energije preko noi te ponovno ostvarila nevjerovatan nastup zainjen fantastinom pobjedom.

Ovom pobjedom Janica je poveala svoje vodstvo u poretku slalomaica i ukupnom poretku Svjetskog kupa pred zavretak sezone u Norvekoj i finala u Areu. Nekoliko zadnjih slaloma zavrila je na pobjednikom postolju, ak i na Sljemenu gdje je ostala bez tapa i rukavice na poetku druge vonje. Tada je bila trea, ime je sama sebi dala najljepi roendanski poklon pred oko 20 tisua navijaa.

Nakon pobjede u subotnjem veleslalomu koju je podijelila s panjolkom Mariom Jose Rienda Contreras, Anja Paerson smanjila je zaostatak u ukupnom poretku na 161 bod, to je prilino mala razlika s obzirom da se do kraja sezone mora voziti jo 9 utrka. U poretku slalomaica Janica je do danas dijelila vodstvo sa Austrijankom Marlies Schild koja je ranije ove sezone trijumfirala u tri slaloma za redom.

Janica sada ide na zaslueni predolimpijski odmor na hrvatskoj obali gdje e se odmarati zajedno sa bratom Ivicom. U petak putuje u Torino, gdje e nositi hrvatsku zastavu na sveanom otvaranju njenih treih Olimpijskih igara.

M.L.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr