christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
19/01/2019 - 02:20
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb / Sljeme (CRO), 05.01.2006.
Druga ovosezonska pobjeda za Marlies Schild
Samo tjedan dana nakon dominatnog nastupa u Lienzu, reprezentacija Austrije ponovno je ostvarila odlian rezultat, ovaj put na stazi na Sljemenu iznad Zagreba. Marlies Schild postala je "Snjena kraljica" sa najboljim vremenima obje vonje. Pred dvadesetak tisua dobro raspoloenih navijaa Schild je za 44 stotinke iza sebe ostavila svoju sunarodnjakinju Kathrin Zettel, dok je Janica Kosteli osvojila sjajno 3. mjesto unato tome to joj je na samom poetku druge vonje ispao desni tap.

Nicole Hosp, jo jedna Austrijanka, zavrila je etvrta, a Anja Paerson, koja je u Zagreb stigla tek juer naveer zbog problema s prijevozom, osvojila je 5. mjesto. Anja se i razboljela od gripe kod kue u Tarnabyju tijekom novogodinje stanke. Prologodinja pobjednica Tanja Poutiainen bila je esta, ispred Amerikanke Kristine Koznick. Od drugih Hrvatica Nika Fleiss je zavrila na 12. mjestu a Ana Jelui na 25.

Sretna Marlies!

Marlies Schild pripao je ek na 60.000.- EUR zbog ove pobjede, este u Svjetskom kupu. "Bila je ovo fantastina utrka" rekla je na konferenciji za novinare. "Skijati pred takvom publikom, koja konstantno vie i navija za vas je zaista uzbudljivo. Ovo mjesto ima jedinstvenu atmosferu, a vibracije koje dobivate od ljudi ovdje su posebne."

"Uvijek sam prilino ivana dok ekam u startnoj kuici, no jednom kad krenem znam tono to trebam initi. Bila sam jako sigurna u sebe. Nije ovo bila savrena vonja, ali je bila dovoljno dobra. Dobro sam prola strmi dio, a kod zadnjih 5 vrata sam ukljuila "turbo". To je moja tajna."

"Trenutno sam u jako dobroj formi, nadam se da u ju uspjeti zadrati do Olimpijskih igara u veljai. To mi je jedan od glavnih ciljeva. Tijekom druge vonje osjeala sam laganu bol u leima, kao da mi se neki mii uklijetio. Morat u saznati to se dogaa ukoliko elim nastaviti s ovakvim rezultatima."

Jo jedno postolje za Kathrin Zettel

Kathrin Zettel, etvrta prolog tjedna u Lienzu, estoko se borila za prvu pobjedu u Svjetskom kupu. Nije uspjela, no samo je pitanje vremena kada e ju ostvariti. Janica Kosteli smatra ju jednom od najdarovitijih skijaica danas.

"Zabavno je ovdje skijati i konano uspjeti zavriti utrku" rekla je. "Ovo je zbilja fantastian dogaaj i trenutno se jako dobro osjeam. Publika je nevjerovatna. Poseban je osjeaj skijati uz takvu podrku."

"Staza je bila jako dobro pripremljena. Unato silnom snijegu koji je padao izmeu vonji radnici su obavili velik posao kako bi osposobili stazu. Vidljivost je takoer bila u redu."

"Ovo postolje mi puno znai, ovo mi je najbolji rezultat u slalomu" dodala je Zettel. "Sada mi se sve ini tako lako. Naravno da s nestrpljenjem oekujem prvu pobjedu, no ne elim si stvoriti preveliki pritisak. Neu se previe tjerati. Zadovoljna sam s ovim to imam sad i samo se elim i dalje zabavljati."

"Poaena sam Janiinim komentarom nakon Lienza. Stvorilo je to i mali pritisak na mene, no nita neu mijenjati. Oboavam skijati i elim se zabavljati cijelu sezonu kao to se trenutno zabavljam."

"Sljedea utrka je u Mariboru, jo jednom mjestu koje jako volim. Tamo sam osvojila juniorsku zlatnu medalju prije dvije godine, a prole sezone 6. i 7. mjesto s kojima sam se kvalificirala za Svjetsko prvenstvo u Santa Caterini."

"Imam samo dobre uspomene, no znam da uvjeti tamo znaju biti daleko od idealnih. Ne odgovara mi premekani snijeg, tada mi je teko skijati na ravnim dijelovima."

Ovaj vikend se u Mariboru odvijaju sljedee dvije utrke Svjetskog kupa. Na stazi Pohorje vozit e se veleslalom u subotu i slalom u nedjelju.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr