christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
17/01/2019 - 13:06
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
pindleruv Mlyn (CZE), 21.12.2005.
Janica Kosteli ostvarila svoj veliki san!
Nakon godina borbe i nekoliko tekih padova, Janica Kosteli je konano ostvarila jednu od svojih velikih elja - osvojila je svoju prvu utrku veleslaloma Svjetskog kupa u pindleruv Mlynu zahvaljujui fantastinoj drugoj vonji.

Skijaica iz Zagreba, osvajaica olimpijskog zlata u veleslalomu 2002 u Park Cityju, do sada nije uspjela potvrditi taj uspjeh i u nekoj od utrka Svjetskog kupa. Vie puta je zavravala u prve tri, no nikad se nije popela na najvie postolje. Nekoliko puta, kada se previe trudila, doivila je teke padove - kao, na primjer, prije tri godine u Bormiu, kada je izgubila ravnoteu samo nekoliko metara prije cilja u utrci u kojoj je imala najbolje prolazno vrijeme.

Ovaj put sve je bilo u najboljem redu pa je Janica uspjela dokazati svoju veliinu u drugoj vonji na stazi na kojoj su sve ostale favoritkinje imale puno problema. U ciljnoj ravnini Janica je pokazala koliko joj ova pobjeda znai kada je kleknula na snijeg. Njen otac Ante prvi joj je estitao - ovo je bio i njegov veliki trenutak!

Veliki Janiin dan!

"Danas je jedan od vanijih dana u mom ivotu, ova veleslalomska pobjeda mi toliko znai" rekla je trostruka olimpijska pobjednica, kojoj je ovo bila i prva pobjeda ove sezone.

"Ne spominjem svoju zlatnu medalju sa Olimpijskih igara jer se ne broji ukoliko pobijedi samo jednom! Na ovo sam ekala od samih poetaka mog skijanja u Svjetskom kupu. Tada sam poela pobjeivati samo u slalomu. Od tih dana konstantno sanjam pobjedu u veleslalomu!"

"Ta pobjeda je postala moja velika elja, a kad na neto to toliko elite ekate ovako dugo, kada se to stvarno i desi niste toga svjesni. Jednostavno ne mogu objasniti svoje osjeaje."

"Ne mogu ovo usporediti s niti jednom drugom pobjedom. To je kao kad imate nekoliko djece, sva su vam jednako draga! Sve su to moje bebe. Jo mi je i tee jer se moram koncentrirati na sljedeu utrku, koja je na rasporedu ve sutra."

"Ne mogu objasniti zato sam sada uspjela ostvariti neto to prije nikako nisam mogla. Moda je to zato jer sam ozljedila koljeno pa nisam mogla puno trenirati spust ve sam se vie koncentrirala na veleslalom. No zaista ne mogu rei to se danas desilo. Staza js lina onoj u Mariboru. Teka je zbog mnogih rupa i leda. U prvoj vonji nisam imala pojma kamo idem. Bilo me posvuda. Napravila sam prilian broj greaka. No, nitko ne moe rei da skija bez greke.""Oekivala sam da e i druga vonja biti jednako teka jer sam poela sa 29. pozicije. U prvoj vonji staza je bila u jako loem stanju ve nakon 5 natjecateljki."

"Nisam mislila a e se vremenski uvjeti popraviti do druge vonje, Napadala sam kao luda jer sam vidjela da su ostale cure gubile vrijeme na grbavom donjem dijelu. No staza je sama po sebi dosta izazovna, i bez leda i snjenih naslaga."

"Ne znam znai li ovaj rezultat da u u budunosti lake osvajati veleslalomske utrke. Svaki put sam davala sve od sebe. Prole godine sam imala dosta problema sa formom. Mislim da su anse 50-50...Moj cilj e uvijek biti zavriti u prvih 10 u svakoj utrci u kojoj nastupam."

"Ne elim razmiljati o sljedeih par tjedana. Moram se koncentrirati na svaku utrku iz dana u dan. Ne namjeravam mijenjati svoje planove sada kada znam da mogu pobijediti i u veleslalomu. Ne elim rei ni rijei o ansama na Olimpijskim igrama. Previe je utrka u meuvremenu. Jo je to daleko..."

Manuèle Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr