christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2019 - 03:29
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Aspen (USA), 12.12.2005.
Prvo pobjedniko postolje za Janicu Kosteli u Aspenu
Janica Kosteli osvojila je svoje drugo pobjedniko postolje ove sezone u Aspenu, gdje je stigla druga, samotri stotinka iza svoje glavne konkurentice Anje Paerson. Kosteli, koja je osvojila 17 slalomskih utrka Svjetskog kupa, I zavrila deset puta na drugom ili treem mjestu, sigurno je oekivala bolji rezultat nakon prve utrke, nakon koje je bila u uvjerljivom vodstvu.

injenica je da je ujutro bila bra od Paerson za vie od sekunde, no veanka je preuzela velik rizik poslijepodne I pobijedila u drugoj vonji Janicu za 1,06 sekundi!
Dvadesettrogodinja prvakinja Olimpijade I Svjetskog kupa, prokockala je svoju prednost nakon neobino oprezne druge vonje, koja ju je ostavila u nevjerici. Paerson je stigla u Aspen na 15. mjestu u ukupnom poretku, no nakon ovog vikenda probila se na drugo mjesto.
Jo dvije Hrvatske skijaice osvojile su bodove – Ana Jelui bila je deseta I Nika Fleiss dvadeseta – to je ipak slabiji rezultat nego prole godine.

Ponovno na postolju

“Osjeam se glupo, bila je sekundu iza mene, to je u skijanju ogromna razlikai jedino sebe mogu kriviti,” rekla je Janica novinarima. “No, na postolju sam I to je dobro."
“Uvijek je lijepo biti meu prve tri. Odlian je osjeaj biti druga, no ja znam da sam mogla skijati bre u drugoj vonji. U toj vonji jednostavno nisam napadala. Ne mogu kriviti nikoga osim sebe. Skijala sam sa zadrkom, ne znam zato. To nije bio moj tip staze, vrlo je lagana. Ja nisam poput drugih djevojaka; one napadaju kad je staza lagana I ne skijaju kada je staza zahtjevna.”

“Danas sam neto nauila. Kao to je to sluaj skoro svaki dan. Dananja lekcija bila je da ne elim ponoviti istu pogreku I slomiti se u vonji dok sam cijelu sekundu u prednosti. Definitivno sam utrku izgubila u tom trenutku.”

“Nisam ljubomorna na Anju I njenu pobjedu, naporno se borila samnom I zasluila je. No, ona nije jedina koja se utrkuje, moram se boriti protiv drugih pedeset djevojaka…”

Janica oekuje Val d’Isère

“Moje utrke u Sjevernoj Americi su bile prosjene. Nisam zadovoljna svojim brzim disciplinama. Nadam se da e biti bolje u Europi. Ustvari, jedva ekam vratiti se tamo I utrkivati. Nemam najdrae mjesto, osim naravno, slaloma u Zagrebu, no tamo u biti I slijedee godine tako da to nije prevano. Volim Val d’Isère koji je slijedea stanica na turneji. Stvarno se veselim skijanju tamo.”

“Ne razmiljam o loim rezultatima. Sve sam ostavila iza sebe I znam da e se kad-tad vratiti. To ne mijenja moj pogled na budunost. O utrkama razmiljam jednu po jednu. I iznad svega ne elim razmiljati o Olimpijskim igrama. To je u veljai, to je jo uvijek predaleko za mene. elim se koncentrirati na ono to sada radim. Imam vremena za sve ostalo…”

Paerson i Kosteli, koje su podijelile etiri od pet naslova pobjednica Svjetskog kupa meu sobom, obnovile su svoje suparnitvo u ovom luksuznom skijalitu u Coloradu, I tako postavile temelje neega to bi mogla biti duga borba za pobjedniki trofej.

U slijedeih nekoliko dana, Janica I ostatak karavane Svjetskog kupa seli u Val d’Isère, gdje e se ve slijedei vikend voziti nove utrke. Spust je na rasporedu u subotu.

Manuèle Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr