christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2019 - 03:28
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
San Sicario (ITA), 27.02.2005.
Jo jedna pobjeda za Janicu
Janica Kosteli proslavila je svoju drugu pobjedu u kombinaciji Svjetskog kupa voenoj u San Sicariu na donjem dijelu “Fraiteve Olympic” staze. Skijaica iz Zagreba pobijedila je svoju glavnu konkurenticu Anju Paerson za 43 stotinke, dok je Kanaanka Emily Brydon bila trea sa 1.32 sekunde zaostatka.

Trostruka prvakinja u kombinaciji iz Salt Lake Cityja, St Moritza i Santa Caterine dola je do pobjede zahvaljujui fantastinom spustu u kojem je ostavila veanku za 81 stotinku. Austrijanka Renate Goetschl je bila druga u spustu s 8 stotinki zaostatka, a Brydon trea s 78.

Slalom je osvojila Sarka Zahrovska, bronana iz Santa Caterine. Paerson je odvozila tree vrijeme, a Kosteli tek esto, no sa samo 38 stotinki slabijim vremenom od Anje.

No veanka nije bila razoarana na kraju jer nije htjela previe riskirati u spustu. “U jueranjoj utrci sam dosegla svoje granice pa nisam htjela riskirati i izletiti sa staze” objasnila je Paerson nakon utrke. “Htjela sam solidnu i glatku vonju. Bila sam puno agresivnija u slalomu i sretna sam s ovim drugim mjestom. Jo uvijek imam 63 boda prednosti u ukupnom poretku pred finalom u Lenzerheideu. To nije puno, morat u se estoko boriti na zahtjevnoj vicarskoj stazi kako bi osigurala naslov.”

“Dat u sve od sebe da osvojim jo jednu titulu ukupne pobjednice – no nema sramote ni ako izgubim od takve ampionke kakva je Janica. Ve sam puno postigla ove sezone, imam dvije medalje i pobjede u etiri razliite discipline Svjetskog kupa. Vrlo sam ponosna to sam uope u prilici konkurirati Janici kroz cijelu sezonu. Ona je velika prvakinja i odlino se zabavlja. Obje uivamo u naem rivalstvu. Dajemo sve od sebe na stazi, no izvan nje smo jako dobre prijateljice.”

Janica se slae sa Anjinim komentarima te se takoer raduje finalu u vicarskoj. “Bit e zabavno, tamo nemam nita za izgubiti” objasnila je na konferenciji za novinare. “Trebam zavriti meu prve tri u sve 4 utrke u Lenzerheideu kako bi pobijedila Anju, no to e biti vrlo teko. U veleslalomu mi ba ne ide, a jo se nisam popela na postolje u super g-ju ove sezone. No dok god ima anse, dat u sve od sebe.”

“Kao to sam esto govorila, nisam oekivala ovakvu situaciju na poetku sezone, ove zime nisam bila toliko konstantna. Postigla sam vie nego sam se nadala, pogotovo na Svjetskom prvenstvu.”

“Nadala sam se pobjedi u ovoj kombinaciji kako bi ostala u utrci s Anjom i kako bi uinila zavrnicu u vicarskoj zanimljivijom. Cilj mi je bio dobro odvoziti spust, jer nisam bila sigurna da mogu nadoknaditi puno vremena za njom u samo jednoj vonji slaloma. Puno bolje skijam u drugim vonjama pa sam znala da moram odlino voziti spust da bi imala ikakve anse za pobjedu. U stvari, skijala sam odlino, puno bolje nego juer i to je presudilo. Draa mi je bila stara kombinacija s dva slaloma, no danas sam bila sretna to je samo jedan jer sam bila jako umorna. Ne znam kako bi vozila da sam morala nastupiti u jo jednom slalomu.”

Janica e se kratko odmoriti kod kue prije nego to nastavi treninge na Sljemenu krajem tjedna. “ula sam da ima puno snijega, nadam se da u moi dobro trenirati” rekla je sa smijekom. “Lijepo je uzeti slobodan tjedan i malo se relaksirati. Tjedan u Lenzerheideu e biti iscrpljuju.”

Patrick Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr