christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2019 - 09:50
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Bormio (ITA), 11.02.2005.
8. zlatna medalja za Janicu
Janica Kosteli je osvojila svoju treu zlatnu medalju na ovom Svjetskom prvenstvu u dramatinoj utrci slaloma, pobjedivi favoritkinju Tanju Poutiainen za samo 18 stotinki nakon fantastine druge vonje.

Skijaica iz Zagreba, 3. nakon prve vonje sa 42 stotinke zaostatka za Finkinjom, pobjednicom Svjetskog kupa u slalomu, riskirala je maksimalno kako bi obranila titulu koju je osvojila jo prije dvije godine u St Moritzu. Ako brojimo i pobjede sa Olimpijskih igara u Deer Valleyu u veljai 2002., Janica je sada osvojila tri slalomske titule ta redom, ime je postavila jo jedan jedinstven rekord alpskog skijanja. Ona je takoer prva ena koja je osvojila zlato u tri discipline na istom svjetskom prvenstvu, te prva koja je pobijedila i u slalomu i spustu.

Ukupno gledajui, Janica sada ima 8 zlatnih medalja, ime se izjednaila sa Norvekim veteranom Kjetill Aamodtom, osvajaem 19 medalja od 1991. Sara Zahrobska iz eke Republike je zavrila na treem mjestu sa 67 stotinki zaostatka, dok je veanka Anja Paerson, druga nakon prve vonje, ispala sredinom druge vonje.

Janica, koju je nekoliko dana drala visoka temperatura, je bila potpuno iscrpljena nakon utrke, jedva je disala. “Ne mogu vjerovati, ovo je nevjerovatno, zbilja nisam oekivala pobjedu jer sam bila jako umorna i slaba” rekla je novinarima u ciljnoj ravnini. “Imala sam problema na poetku druge vonje, pokuala sam se vratiti u ritam u drugom dijelu no bilo je teko.”

Ironino, drugu vonju je postavio njen otac Ante Kosteli, poznat po svojim tehniki vrlo zahtjevnim stazama. Mnoge druge favoritkinje nisu uspjele zavriti utrku – Austrijanke Marlies Schild i Nicole Hosp, Amerikanka Kristina Koznick, Monika Bergmann-Schmuderer i Martina Ertl iz Njemake. Mlada Kathrin Zettel, pobjednica Europacupa, zavrila je na obeavajuem 4. mjestu sa samo 17 stotinki zaostatka za broncom.

PL
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr