christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
19/01/2019 - 02:11
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Santa Caterina (ITA), 06.02.2005.
Povijesni trijumf Janice Kosteli
Janica Kosteli ostavrila je povijesni trijumf pobjedom u spustu Svjetskog prvenstva voenom danas u Santa Caterini! Drugo mjesto osvojila je iznenaujue Talijanka Elena Facchini sa 26 stotinki zaostatka, dok je trea bila Renate Goetschl, koja je zaostala 39 stotinki.

Skijaica iz Zagreba tako je postala prva ena kojoj je na Olimpijadi i Svjetskom prvenstvu uspjelo osvojiti zlatne medalje u 4 razliite discipline – spustu, slalomu, veleslalomu i kombinaciji. Jo ima dovoljno vremena da u nekoj od sljedeih godina uhvati jedinu preostalu – Super G.

Sa ukupno 7 zlatnih medalja osvojenih od 2002. u Salt Lake Cityju, St Moritzu i Bormiu/Santa Caterini, Janica je postala najuspjenija skijaica u povijesti modernog alpskog skijanja, te se izjednaila s austrijskom legendom Tonijem Sailerom na vrhu. Skijaice poput Vreni Schneider, Pernille Wiberg i Marielle Goitschel osvojile su samo 6 medalja tjekom svojih karijera. Schneider je skupila ukupno 11 medalja razliitog sjaja u svojim najboljim godinama!

Janica je izgledala iznenaeno to je preuzela vodstvo nakon prolaska kroz cilj. “Nisam vjerovala da je mogue voziti bre od Fanchini, ona je odlino vozila. Na startu sam sama sebi rekla da mi je bolje otii odmah kui jer nemam anse biti bra od nje” objasnila je Janica.

“No ostala sam oputena i dala sve od sebe. Kad se utrkujem, pogotovo na velikim natjecanjima, ne razmiljam puno o pobjedi, vie se koncentriram na skijanje i zabavljanje.”

“Zadnjih nekoliko godina moj san je bio pobjeda u spustu. Izabrala sam najbolje mjesto da to i ostvarim. Ovo je jako zahtjevna staza, no kroz cijelu sezonu sam osjeala da mi se spustaka forma die. Dvaput sam bila u prvih 10 ovdje, a i dobro sam vozila u Cortini d’Ampezzo. Bila sam jako samouvjerena nakon pobjede u kombinaciji, no nikad ne znate ta se moe desiti na dan utrke. Odlian je osjeaj pobjeivati, no bila bih zadovoljna s bilo kojom medaljom ako bi smatrala da sam dobro vozila.”

“Ne znam to e biti sljedei tjedan. Iskreno, trenutno me nije ni briga, ve sam osvojila dvije fantastine medalje. Pobjeda u kombinaciji mi puno znai jer sam se jako morala pomuiti u slalomu da ju ostvarim. Pobjeda u spustu je jednostavno nevjerovatna, nemam rijei da opiem svoje osjeaje.”

Janica, koja je startala kao 25., nije se ba zabavljala u ciljnoj ravnini dok je ekala da njene protivnice odvoze. Neke od njih, kao Anja Paerson (7.), Renate Goetschl (3.) ili Ingrid Jacquemod su bile jako brze. “Mogla sam samo nadati se da e pogrijeiti” rekla je. “Donji dio staze sam jako dobro odvozila. Snijeg je bio savren, a ja uivam u brzom skijanju. Spust mi je uvijek bio na neki nain poseban. Slalom mi je ve dosadio, jednostavno volim brzinu i adrenalin kod spusta.

Toni Sailer, osvaja 7 medalja 1956. u Cortini d’Ampezzo i 1958. u Badgasteinu, je takoer bio impresioniran. “Oito je da se Janica fantastino zabavlja dok skija, a to je najvanije” rekao je. “Ove pobjede su jednako fantastine kao i njen povratak nakon ozljeda. Zbilja je nevjerovatna!” dodao je.

Patrick Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr