christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2019 - 11:44
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Bormio (ITA), 04.02.2005.
6. medalja za Janicu!
Uspjela je! Nakon teke bitke protiv veanke Anje Paerson koja je trajala cijeli dan, Janica Kosteli osvojila je estu zlatnu medalju, ovaj put u kombinaciji voenoj na stazi “Deborah Compagnoni” u Santa Caterini. Zahvaljujui fantastinoj drugoj vonji slaloma, skijaica iz Zagreba pobijedila je Anju za nevjerojatnih 1.45 sekundi, dok je Austrijanka Marlies Schild bila trea sa zaostatkom od 2.70 sekundi.

Ovo je Janici trea uzastopna pobjeda u kombinaciji od Olimpijade 2002 u Salt Lake Cityju – no prva u kojoj je uspjela ostvariti najbolja vremena u obje discipline – spustu i slalomu. Ona je prva skijaica kojoj je to uspjelo od ponovnog uvrtavanja kombinacije kao discipline u FIS natjecanja 1982!

Nakon utrke pokazala je mnotvo emocija te odgovorila na bezbrojna pitanja i intervjue sa hrvatskim i stranim medijima. “Ovo je svakako vrlo posebna pobjeda” rekla je. “Osvojiti titulu sa najboljim vremenima u oba dijela je fantastino, jako puno mi to znai. No takoer sam vrlo ponosna to sam uspjela to postii s obzirom na sve to mi se deavalo protekle godine. Prolo ljeto sam bila jako daleko od bilo kakve pomisli da bi se ovo moglo desiti! Stvarno fantastino!”

“Imala sam druge stvari na pameti, skijanje mi nije bilo prioritet, no nikad nisam pomiljala o prestanku karijere.”

“Odlino sam odskijala spust, gotovo savreno. Staza je bila vrlo zahtjevna, a ja sam se osjeala jako dobro. Znala sam da e se Anja boriti za pobjedu u obje vonje slaloma, no bila sam mirna. Znala sam da je dobar spust vaan ukoliko elim imati bilo kakve anse za pobjedu. Dala sam sve od sebe i upalilo je”

“Prvu vonju sam obavila tako-tako, nije bila nita specijalno no bila sam zadovoljna jer se nisam jako umorila pred slalom.”

“Priala sam s Ivicom izmeu vonji, dao mi je nekoliko vanih savjeta. Prilikom pregledavanja druge vonje odmah sam zapazila da mi staza savreno odgovara, bila je prilino ua. Mogla sam dobro napadati, posebno u donjem dijelu. Bila sam jako sretna kada sam prela ciljnu liniju, jer sam se strano umorila. Dan je konano bio gotov!”

“U stvari, izmeu vonji sam razgovarala o tome s Anjom, koja mi je rekla da e cijeli dan sutra ostati u krevetu! Bilo je zabavno avrljati s njom.”

Za razliku od Anje, Janica je ve odluila nastupiti u spustu u nedjelju. “Staza je zahtjevna i ima puno skijaica koje pretendiraju na postolje” objasnila je. “Naravno da u dati sve od sebe, vidjet emo ta e se desiti. Sretna sam svaki put kad se natjeem u brzinskoj disciplini. To je vrlo zabavno – ak i kad je utrka potpuno neizvjesna.”

Janica je takoer objasnila novinarima da je napisala bratovo ime na noktima kako bi podijelila svoju radost s njim. “Ivica i ja smo vrlo bliski, ak i kad nije pored mene sa mnom je u srcu.”

Tijekom konferencije za novinare nakon utrke Janica je ponovno spomenula Zagreb i njeno veliko razoaranje to nije uspjela zavriti utrku. “Svi mi pokuavaju pomoi da zaboravim taj teki trenutak. Ta utrka mi je puno znaila. Jako puno ljudi je uloilo sebe da ostvare tu utrku, jako puno gledatelja me dolo podrati.”

“Niti ova medalja nee mi pomoi zaboraviti tu veer. Te dvije stvari su u mojo glavi na totalno razliitim stranama.”

Nakon ove fantastine utrke Svjetsko prvenstvo u slijedeih deset dana donosi nova iskuenja i nove prilike za Janicu.

Patrick Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr