christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2019 - 03:26
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Bormio (ITA), 04.02.2005.
Janica u vodstvu nakon spusta
Janica Kosteli je nakon vrlo impresivne vonje u spustu kombinacije postigla najbolje vrijeme! Prvi dio trodijelnog natjecanja odran je po savrenom vremenu na stazi "Deborah Compagnoni". Ovo je prva Janiina pobjeda u ovoj disciplini!

Trostruka olimpijska pobjednica za sobom je ostavila za 66 stotinki svoju najljuu protivnicu, veanku Anju Paerson, dok je Austrijanka Renate Goetschl zauzela 3. mjesto sa istim vremenom kao i Amerikanka Lindsey Kildow. Marlies Schild, jo jedna od favoritkinja za pobjedu, bila je tek 19. sa 2.31 sekundom zaostatka - razlika koju e teko nadoknaditi u dvije vonje slaloma kasnije popodne.

Elisabeth Goergl, takoer izvrsna slalomaica, zavrila je na obeavajuem 7. mjestu, samo 1.19 sekundi iza vodee.

Janica, koja je ove zime napravila fantastian napredak u spustu (bila je 2. u Cortini d'Ampezzo) je bila prilino zadovoljna sa svojom vonjom. "Skijala sam dobro, bila sam koncentrirana i oputena" rekla je. "Osjeala sam se ugodno no jo je daleko pobjeda. Moja prednost nad ANjom nije velika, bit e to zanimljiva bitka. Moj cilj je odvoziti dvije dobre vonje, pa to bude bude."

Janica, koja je preskoila Super G utrku proli tjedan kako bi se bolje pripremila za kombinaciju, se odmarala neko vrijeme u Selcu na Jadranu prije nego se vratila treninzima. Takoer je lijeila svoje ozlijeeno koljeno u vicarskoj pa se osjeala prilino samouvjereno prije natjecanja.

Borba izmeu zadnje dvije ukupne pobjednice Svjetskog kupa e biti itekako zanimljiva u slijedee dvije vonje slaloma. Paerson, koja je osvojila treu zlatnu medalju prole nedjelje u Super-Gju, se osjea samouvjereno u slalomu nakon posljednje pobjede u Mariboru. Ipak, nadala se da e postii bolje vrijeme u spustu. "Imala sam probleme odmah nakon starta, a nisam ni zadovoljna svojom vonjom u donjem dijelu." rekla je treneru nakon utrke. "eljela sam bolje to odvoziti." No, kao i obino, borit e se do zadnje kapi krvi i zadnjih vrata slalomske staze kasnije popodne.

Ranije ovog tjedna na konferenciji za novinare istaknula je da se ne osjea favoritkinjom za kombinaciju poto tek prvi put nastupa u toj disciplini. "Ne znam kako u se osjeati u slalomu nakon vonje na dugim spustakim skijama." objasnila je. "Nikad se nisam natjecala u kombinaciji, nemam ba puno iskustva to se toga tie. Cilj mi je dati sve od sebe. Medalja bilo koje boje bila bi uspjeh."

U sluaju da pobjedi, Anja bi postala prva skijaica koja je osvajala zlatnu medalju u 4 razliite kategorije. Druge prvakinje, Janica, Pernilla Wiberg, Marielle Goitschel su osvajale zlato u samo 3 kategorije, nikad u 4! Janica je osvojila 5 zlatnih medalja u slalomu, veleslalomu i kombinaciji od 2002.

Patrick Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr