christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2019 - 09:49
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Flachau (AUT), 10.03.2002.
Pobjede Janice Kosteli i Laure Pequegnot
Hrvatica Janica Kosteli i Francuskinja Laure Pequegnot posljednje su pobjednice ovogodinjeg Svjetskog kupa, koji je danas zavren uzbudljivom utrkom u Flachauu. Trostruka olimpijska pobjednica osvojila je svoju prvu utrku Svjetskog kupa u sezoni, dok je srebrna iz Deer Valleyja osvojila titulu slaloma plasiravi se na peto mjesto, s 1,28 sekundi zaostatka za pobjednicom. Njezina jedina suparnica, Amerikanka Kristina Koznick, bila je tek 13., zabiljeivi tako najslabiji plasman ove zime.

veanka Anja Paerson, drugoplasirana s 57 stotinki sekunde zaostatka za Janicom, u konanom je poretku zauzela razoaravajue tree mjesto. Nakon etiri uzastopne pobjede na poetku sezone mogla je lako odnijeti i ukupnu pobjedu da je skijala opreznije u Saalbachu i Berchtesgadenu, gdje je ispala iz utrke. Jo jednom je bila bolja od svoje zemljakinje Ylve Nowen, koja je bila trea, sa 72 stotinke zaostatka, dok je Finkinja Tanja Poutiainen bila etvrta, kao u Areu i Mariboru.

13. pobjeda za Janicu

Janica Kosteli ove je zime dola do pobjednikog postolja u Svjetskom kupu samo jednom - u Berchtesgadenu. Najnovija joj je pobjeda - 13. od poetka nastupa u Svjetskom kupu 1999. godine - vana zbog mnogo razloga, izmeu ostalog i zbog jaanja poloaja u prvoj jakosnoj skupini slaloma.

"eljela sam pobijediti u utrci prije kraja sezone i time potvrditi pobjede u Salt Lake Cityju", objasnila je nakon utrke.

"U veleslalomu nisam imala anse zbog visokog startnog broja, pa sam se potpuno koncentrirala na ovu utrku. Prva vonja bila mi je OK, tako da sam mogla vie riskirati u drugoj. Ispalo je dobro i jako mi je drago to sam pobijedila u ovoj utrci dan nakon Ivice."

"Juer sam bila tako sretna zbog njegova uspjeha, on se toliko trudio. Bila sam dirnuta - to nam svima mnogo znai."

"Divno je da ovdje moemo zajedno zavriti sezonu; ovo je prvi put da smo se oboje kvalificirali za finale Svjetskog kupa. Meutim, ja sam prilino umorna i osjeam bol u desnoj ruci. Juer sam skinula gips da bih lake drala tap, ali nije bilo lako."

"U Snowbasinu sam rekla da me bole svi dijelovi tijela osim desne ruke i pletenica, ali sada, nakon pada u super G-u, boli me i desna ruka."

"Trebat e mi neko vrijeme da povratim puni fiziki potencijal. Sljedeeg tjedna natjeemo se na nacionalnom prvenstvu u Innerkremsu, a onda idemo nekamo trenirati."

"Ovo je bila teka sezona, ali sada se ne mogu poaliti. Sad je najvanije ouvati zdravlje koliko je god mogue, a idue zime startati u dobroj formi. Jo uvijek silno uivam u natjecanju i nadam se da u osvojiti jo mnogo utrka".

Veliki uspjeh za Laure

Sljedea e sezona biti vrlo uzbudljiva uz novu generaciju ambicioznih skijaica koje e biti spremne suprotstaviti se Janici, ukljuujui Anju Paerson i Laure Pequegnot. Ona je postala prvom Francuskinjom koja je osvojila slalomsku titulu od Perrine Pelen 1980. godine, to je njezin veliki uspjeh, osam godina nakon osvajanja juniorskog Svjetskog prvenstva 1994. godine.

"Ovo je velik uspjeh, naslov u slalomu Svjetskog kupa mnogo mi znai", rekla je. "Morate naporno raditi da biste odrali formu cijele zime. Ja sam osvajala bodove u svakoj utrci od poetka sezone. Nastojala sam zavriti sezonu plasmanom meu tri najbolje, ali na kraju nisam uspjela biti dovoljno agresivna. Ali to je u redu - pred nama je jo jako mnogo utrka."

Veina skijaica sada e se natjecati u nacionalnim prvenstvima. Sljedea utrka Svjetskog kupa planirana je za sedam mjeseci, krajem listopada u Soeldenu.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr