christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
22/01/2019 - 00:12
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Are (SWE), 08.03.2003.
Peta slalomska pobjeda za Janicu Kosteli
Janica Kosteli je potvrdila svoj uspjeh u slalomu Svjetskog prvenstva, pobjedivi po 5. put u slalomu Svjetskog kupa u Areu, na posljednjoj utrci prije finala u Lillehammeru. Imala je najbolje vrijeme u obje vonje, a na kraju je njenu najveu protivnicu, Anju Paerson, pobjedila za 63 stotinke. Dvije su prvakinje dijelile gotovo sve pobjede u slalomu ove sezone - Janica je pobjedila 5, a Anja 3 puta.

Ona je poveala svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa i sada je od Paerson dijele 595 bodova. Janica bi ak mogla i sruiti rekord koji je u oujku 1997. godine postavila Pernilla Wiberg, koja je na kraju u ukupnom poretku imala 1960 bodova. 2001. godine, Zagrebaka je skijaica ugrabila svoj prvi Kristalni globus sa 1256 bodova, to je 300 bodova manje nego sada!

Paerson je jedina natjecateljica koja ima hrabrosti i talenta da joj se ozbiljno suprostavi u tehnikim disciplinama, ukljuujui i slalomu. Dvostruka svjetska prvakinja iz St. Antona i St. Moritza, osvojila je ukupno 7 slaloma u poslijednje dvije sezone, to je samo 1 vie od Janice. Ipak, tijekom sezone 2000./2001., Janica je proslavila nevjerojatnih 8 pobjeda u slalomskim utrkama.

Nakon to je osvojila veleslalom u etvrtak, Paerson je bila jako motivirana u dananjoj utrci i postigla je nevjerojatno vrijeme na kraju 2. vonje, to je bilo dovoljno da impresionira i Janicu.

«Kada sam ula za njenu prednost, pomislila sam da je to to i da u se zadovoljiti sa drugim mjestom» rekla je Janica. «Ila sam na jo jednu istu vonju i imala sam dovoljno sree da napravim samo jednu manju greku prije samog kraja. To je bila sigurno jako uzbudljiva utrka. Izmeu nas dvije uvijek postoji jako suparnitvo to ini utrku zanimljivijom za obje.»

«Ovdje do sada nisam nikada zavrlila meu prvih 10 i ne svia mi se ba previe ta staza. Pre ravna je i pre lagana.»

«Zadovoljna sam svojom trenutanom kondicijom. Bojala sam se da u biti preumorna nakon duge sezone, ali mi je ostalo jo neto energije. Naprotiv, jo sam uvijek gladna utrke i ciljam na vie. Ne znam koliko sam do sada osvojila utrka u Svjetskom kupu, ali uvijek traim jo. U Lillehammeru se neu natjecati u spustu kako bi se bolje pripremila za druge discipline.»

Sa ukupno 6 pobjeda, ukljuujui i kombinaciju, Janica nije esto pobjeivala kao to je to bio sluaj prije dvije godine, ali je sakupila vie top-10 zavretaka u svim disciplinama, pa i u spustu. «Imam samo 21 godinu i sretna sam to imam jo mnogo ciljeva za postii, a meu njima su barem jedna pobjeda u spustu ili Super G-u» dodala je.

«Jako smo zadovoljni njenom sezonom» rekao je direktor reprezentacije, Vedran Pavlek. «Bila je nevjerojatno snana i dosljedna u svim disciplinama, to joj je i bio glavni cilj. Ipak, nije jo napravila sve to moe. Mislim da se samo nekoliko puta pribliila svojoj granici. Na primjer, u Cortini D'Ampezzo gdje je u veleslalomu odvozila gotovo savrenu utrku.»

«U Bormiju nije imala sree jer je pala kada je imala najbolje vrijeme. Takoer je malo riskirala u Aspenu na super veleslalomskoj utrci, te u Bormiju u slalomskoj, ali je veinu puta skijala oputeno.»

«Bilo joj je jako bitno da ostane zdrava, te da ponovno osvoji ukupni poredak Svjetskog kupa. Ali, ostalo joj je jo mnogo toga to moe postignuti u narednim godinama.»
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr