christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
23/02/2019 - 02:42
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Veleslalom, Are (SWE), 07.03.2003.
Janica je postigla cilj
Dvije godine nakon prvog uspjeha, Janica Kosteli je ponovno ugrabila svoju drugu titulu prvakinje Svjetskog kupa u Areu, na kraju veleslalomske utrke koju je pobjedila Anja Paerson. Paerson je osvojila 4. veleslalom od sijenja, te je zauzela vodstvo u ukupnom poretku te discipline.

Janica je zavrila 6. u poslijednjoj veleslalomskoj utrci prije finala u Lillehammeru. Ona je sada predaleko od dviju vodeih protivnica: Michaele Dorfmeister, koja je pala u prvoj vonji, i Karen Putzer, koja je zavrila deveta. Sa jo samo 5 utrka do kraja, Zagrebaku skijaicu vie ne moe uloviti niti Austrijaska svjetska prvakinja u super veleslalomu, niti sitna Talijanka koja je 500 bodova iza Janice.

Dvostruka svjetska prvakinja, pobjednica etiri slaloma i kombinacije, te dobitnica dviju zlatnih medalja, postala je 10. skijaica u povijesti koja je drugi put za redom pobjedila u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Nadamo se, ne i posljednjem.

Zadovoljna je to je postigla svoj glavni cilj ove sezone nakon to je osvojila bodove u svim disciplinama u kojima se natjecala. Jedini put da nije zavrila utrku ove sezone je bilo u sijenju u Bormiju kada je pala na veleslalomskoj utrci za koju se inilo da moe pobjediti. «Ovo je bila duga, ali i izvrsna sezona. Drago mi je to sam do kraja stigla sigurno» rekla je.

«Glavni mi je cilj bio osvojiti ukupnu pobjedu i mnogo mi znai to sam u tome uspjela» dodala je. «Lijepo je to sam dokazala da to mogu ponoviti to znai da bi se to u budunosti ponovno moglo dogoditi!»

«Stvarno sam presretna, ali sezona jo nije gotova. Jo imam nekoliko utrka i moram se koncentrirati.»

«Nakon Olimpijade 2002. godine, svi su govorili kako sam ja favorit za ovosezonski Svjetski kup zbog dobrih rezultata. Ipak, nisam bila sigurna da u to moi napraviti jer je Michaela Dorfmeister bila jaka ove sezone, a i Alexandra Meissnitzer je zapoela snano... Ali, kada je sve krenulo, shvatila sam da cure i nisu toliko jake. Skijale su dobro, ali niti jedna od njih nije bila dominantna, tako da sam samo morala malo riskirati i biti dosljedna.»

«Trudila sam se biti dobra u svakoj utrci i drago mi je to sam toliko puta zavrila meu prvih deset, pa ak i u spustu.»

«Drugi cilj mi je bio popraviti se u spustu ove sezone jer sam u prolosti uvijek zavravala meu zadnjima. Sad sam meu prvih 10 i u spustu, i u super veleslalomu. Veleslalom i slalom su mi takoer dobro ili.»

«Kad god sam do sada pokuavala biti bolja u bilo emu drugom nego slalomu, nailazila sam na probleme. Nikad nije bilo dobro. Ili sam pala kao u Bormiju, ili sam napravila neku glupost. Bolje je ne razmiljati o tome i samo skijati.»

Osim lijepih trenutaka u St. Moritzu, Janica je imala i drugih lijepih trenutaka ove zime. Petog sijenja, na svoj 21. roendan, Janica je osvojila slalom, dok joj je brat Ivica briljirao u Kranjskoj Gori.

«To je bio poseban trenutak» potvrdila je. «Uvijek zaboravim takve stvari jer se ne okreem prema prolosti. Utrka u Mariboru, kada sam bila druga, takoer mi je bila draga unato zdravstvenim problemima. Publika je bila dobra, a i Anja je bila jaka. To je bila dobra borba.»

U subotnjem e se slalomu ponovno sresti dvije velike suparnice, Janica i Anja. Janica jo nije osvojila postolje ovdje, dok je Anja bila dosljedna jo od 1999. godine! To e biti vie nego pokuaj osvete Svjetskog prvenstva.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr