christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2019 - 03:31
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Spust, Innsbruck (AUT), 01.03.2003.
Janica nastavlja osvajati bodove
Sa jo jednim solidnim 12. osvojenim mjestom u poslijednjem spustu prije finala u Norvekoj, Janica Kosteli je pojaala svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Utrku je zavrila sekundu i pol iza pobjednice, Austijanke Michaele Dorfmeister, ali i nekoliko stotinki ispred Talijanke Karen Putzer. To je Janici omoguilo da optimistinije gleda na zavretak sezone i poslijednje utrke u Lillehammeru. Janica, koja je startala 29. nakon to je odbrojila drugo najbolje vrijeme na treningu u etvrtak, skijala je suzdrano kako bi to sigurnije stigla na cilj.

U proslavi svoje druge spustake pobjede ove sezone, Dorfmeister joj se pribliila u ukupnom poretku, ali je razlika i dalje prevelika. Korak po korak, Janica se sve vie pribliava svojem glavnom cilju ove sezone – pobjeda u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

«Jo ima nekoliko utrka, ali vjerujem da sve ide po planu» rekla je nakon utrke. «Mislim da imam dovoljno bodova da ostanem nedodirljiva u Skandinaviji.»

«Danas je bilo lijepo vrijeme, ali ne i toliko sunano koliko sam oekivala. Meni je jako bitno da su povoljni vremenski uvijeti, te da je dobra vidljivost. Kada se radi o stazi kao u Lenzerheideu, mogu podnijeti svata. No, ovdje je bila slaba osvjetljenost, a i staza je bila grbava. Tada se ne elim previe truditi i riskirati.»

«Zavrila sam 12. i to je u redu. Ove mi je godine bio cilj popraviti se u spustu, biti meu prvih 10 ili 15, a to sam i napravila. Bila sam 6., 9., 10., a sada i 12. To je jo jedan cilj koji sam ostvarila ove zime. Slijedei mi je da jednom osvojim i spust... Ali, mislim da to nee biti tako skoro!»

«Treba se ii malo po malo. Problem je u tome to nemam osjeaj za spust. Dok se vozim, ne znam da li sam brza ili spora. Popraviti u se kada u proi vie utrka. Skijati u bolje i napokon dobiti taj osjeaj. To je samo pitanje iskustva i toga da li u se opametiti. Imam jo dosta vremena.»

U nedjeljnom e super veleslalomu Janica voziti isto i sigurno. No, ta bi joj taktika mogla pomoi da ponovno zavri meu vodeima. U petak ju je samo jedna greka dijelila od zavretka meu prvih deset. Dorfmeister i Putzer moraju vie riskirati da osvoje super veleslalomski ukupni poredak, a i one mogu napraviti greke.

Slijedei tjedan Janica putuje u Are gdje nije bila jo od svojeg trijumfa u Oujku 2001. godine. Prole je zime preskoila utrke u vedskoj kako bi se odmorila u Selcu prije leta u Salt Lake City. Are je jedan od rijetkih mjesta gdje Janica nije osvojila postolje u slalomu. Nakon toga odlazi u Lillehammer gdje se do sada jo nije natjecala.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr